Festival Vocallis met Muziekprojecten op scholen

Projecten voor kinderen

Vocallis Academy voorziet in allerlei projecten om maar te kunnen ervaren hoe leuk het is om samen te zingen! Kinderen van de basisscholen in Vaals (de Kleine Wereld en Robbedoes) nemen al jaren deel aan dit onderdeel van Festival Vocallis onder leiding van zangeres Eleonora Leoncini.

Ook in Maastricht zingen kinderen samen bij Het Brede Spoor onder leiding van Marijk Greweldinger. Vorig jaar zat dan ook de zaal van de Bordenhal in Maastricht letterlijk bomvol toen al deze kinderen kwamen kijken naar de kindervoorstelling: Zingende Honden blaffen niet. Zo leren de kinderen om niet alleen maar te zingen, maar ook om te luisteren naar vocale muziek.

Voor een impressie van de kindervoorstelling Zingende Honden blaffen niet klik hier.

In 2017 worden deze projecten voor basisscholen gecontinueerd en komen er nog nieuwe programma onderdelen bij voor de middelbare scholen en voor kinderen die later professioneel muziek willen maken op het conservatorium (de VOCO klas).

Deze projecten worden georganiseerd in samenwerking met o.a. LVO Maastricht, Conservatorium Maastricht en Kumulus Muziekschool Maastricht.