Het slotconcert van Festival Vocallis: Paris s’éveille
Coco Collectief

Het Coco-Collectief komt met een prachtig gevarieerd programma naar Festival Vocallis, echt een waardige afsluiting! Vanuit het thema is gekozen voor wat onbekender werk, maar wel voor juweeltjes! Neem de mindere bekende componisten als de tragisch jonggestorven Chausson, de in Roemenië geboren Enescu, maar doordrenkt in lijf en denken met Parijs- en de componiste Pauline Viardot- Garcia.
Pauline was intiem bevriend met Georges Sand. Er vielen meerdere mannen voor haar charmes zoals Toergenjew en de componsiten Gounod en Berlioz. In huize Viardot werd twee keer per week een salon gehouden, waar bekende artiesten zoals eerder genoemden en Ary Scheffer, Clara Schumann, Frederic Chopin, Gioacchino Rossini en Camille Saint-Saëns elkaar troffen. Een uitgelezen kans om haar werk en dat van haar bewonderaars te horen. Naast dit werk komen ook grote namen voorbij zoals Ravel, Satie, Fauré en Debussy,

Het Coco Collectief bestaat uit de sopranen Wendeline van Houten, Nikki Treurniet, Jannelieke Schmidt, Merlijn Runia en Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren.
Het ensemble geeft regelmatig recitals en was al diverse malen te horen op Radio 4, waaronder in Spiegelzaal en het programma Opium. Ook waren de Coco’s verschillende keren te zien op Brava TV. Het Coco Collectief zingt voornamelijk eigen arrangementen, die geschreven worden door Jannelieke Schmidt, Merlijn Runia en Maurice Lammerts van Bueren.

 

 

Openluchttheater Valkenburg
Aanvang 14.30 uur