Datum: woensdag 7 november 2018
Tijd: van 13.30 tot 17.00 uur
Locatie: Valkenburg a/d Geul – Gemeentehuis Valkenburg a/d Geul, Geneindestraat 4, 6301 HC Valkenburg
Volledig gratis

 

De Kopsalon voor Hoofdzaken

Naar ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ ga je niet voor je haar, maar voor je hoofd. Luister in een kappersstoel onder een droogkap naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen en je stapt zonder te betalen met een fris hoofd de salon weer uit.

‘Een mooie omkadering, verrassende verhalen en rijke ontmoetingen’, schreef een bezoeker in het gastenboek van ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ in 2016.
 

Festival Vocallis viert de menselijke stem. Het is met die intentie niet alleen een podium voor zang, maar ook voor gesproken woord. Daarom gaat dit jaar audio-installatie De Kopsalon for One tijdens Vocallis in premiere. De installatie ziet eruit als een vintage kapsalon met plek voor één persoon. Maar naar deze salon ga je niet voor je haar, maar voor je hoofd: om je gedachten een draai te geven. Neem plaats en luister onder de droogkap naar maximaal vier ultra-korte verhalen die je doen glimlachen, ontroeren en verrassen.

 

De verhalen worden verteld door mensen die hun geboorteland zijn ontvlucht. Ze gaan niet over datgene waarvoor huis en haard is achtergelaten, maar over positieve universele thema’s die door alle culturen worden herkent en begrepen: de liefde, hoop en het nastreven van geluk. De vertellers benaderen het thema ‘Oorlog, vrede en vrijheid’ vanuit een authentieke en persoonlijke invalshoek. Daardoor zijn de verhalen geen confrontatie met een vluchteling, maar een ontmoeting met een mens.

 

Stichting De Kopsalon maakt audioinstallaties met verhalen die verbinden. Zij stelt zich tot doel de luisteraar een onverwacht perspectief te bieden op een maatschappelijk thema.

 

De voertaal is Nederlands.