Festival Vocallis is er trots op om het volgende concert aan te kondigen:

Maandag 5 november 2018 kruipt de beroemde musicalster Renée van Wegberg in de huid van Mikis Theodorakis en vertolkt zij de aangrijpende Mauthausenliederen.

Plaats van handeling is het Ursulinenconvent in Eijsden.


Renée van Wegberg

Renée van Wegberg is een Limburgse zangeres en (musical)actrice die in het seizoen 2017-2018 schitterde in haar rol als Liesbeth List in de musical over Lists leven. Speciaal voor Festival Vocallis kruipt Renée van Wegberg nu in de huid van de in 1925 in Griekenland geboren componist, dirigent en politicus Mikis Theodorakis. Tevens zingt Renée van Wegberg liederen van Liesbeth List. In het voorprogramma het pianoduo Veerline, met de jonge talenten Veerle Winkelmolen en Eline Verkuijl.

Mikis Theodorakis was tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in het Griekse verzet. Hij werd gevangengenomen en gemarteld. Hij was ook actief tijdens de Griekse Burgeroorlog die duurde van 1944 tot 1949. Tijdens een bezoek aan Nederland ontmoette Mikis Theodorakis Liesbeth List. Op de elpee Liesbeth List zingt Theodorakis, zong Liesbeth List composities van Theodorakis met teksten uit de ‘Mauthausen Cyclus‘ van de Griekse Holocaust-overlevende Iakovos Kambanellis.

Hoe bijzonder dat juist nu Renée van Wegberg deze aangrijpende Mauthausenliederen ten gehore zal brengen.

Kaarten voor dit concert kosten € 19,00 per stuk (excl. € 0,99 servicekosten) en zijn HIER te bestellen.