Dinè Bahanè

Scholierenworkshop en -concert

 

Vrijdag 8 november 2019

Ochtend: workshop voor scholieren
Middag,13.30-14.15u: openbaar concert in Henri Hermanszaal van Kumulus
 

Toegang is gratis
 

Op vrijdag 8 november ontmoeten muziekleerlingen van middelbare scholen uit Maastricht en Gulpen elkaar tijdens een muziekactiviteit waarbij ze begeleid worden door negen professionele musici van Studium Chorale. Een leerzame en inspirerende ervaring met componist Willie Arets en workshopleider Hans Leenders in het kader van Festival Vocallis.

In de ochtend wordt gewerkt aan de speciaal geschreven compositie Dinè Bahanè, het scheppingsverhaal van de Navajo Indianen en hun huidige behandeling als immigrant. Als afsluiting is er een openbare presentatie om 13.30 uur in de Henri Hermanszaal van het Kumulus.

Het verhaal is een soort raamvertelling waarbij het koor in de Navajo taal zingt. De centrale vraag die in deze compositie centraal staat, is: Wie zijn de echte immigranten? Van wie is dit land eigenlijk?

De organisatie van deze educatieve dag is in handen van Ghislaine Mommer (GLine Musics) i.s.m. Festival Vocallis en Studium Chorale. Een woord van dank aan Robert Weirauch (piano) en Joep van Leeuwen (gitaar) voor hun medewerking.

 

Workshop:

Datum: vrijdag 9 november 2018
Tijdstip: van 10.00 uur tot 12.00 uur
Locatie: Kumulus, Henri HermanszaalSint Maartenspoort 2, 6221 BA Maastricht

 

Concert:

Datum: vrijdag 9 november 2018
Tijdstip: van 13.30 tot 14.00 uur
Locatie: Kumulus, Henri Hermanszaal, Sint Maartenspoort 2, 6221 BA Maastricht
Toegang gratis