Vocallis Academy

Internationale Masterclass Duitstalige liederen voor jonge professionele liedduo’s 2016

Docenten: Prof. Konrad Richter (Duitsland)/ Sara Gutvill (Hongarije)

Vocallis Academy – De Masterclass

In het kader van de Vocallis Academy wordt de openbare Masterclass Lied van Festival Vocallis 2016 voor jonge professionele liedduo´s gegeven door de internationaal gerenommeerde liedvertolker en belangrijke pedadgoog Prof. Konrad Richter
Het thema van dit jaar: Duitstalige liederenDe masterclass bestaat uit 3 sessies (van 40 minuten ieder) op dinsdag 8 t/m donderdag 10 november èn dagelijks besloten sessies literatuur en uitspraaktraining.

Op vrijdag 11 november is in C.C. De Kopermolen in Vaals een afsluitend concert door alle deelnemende duo´s van de masterclass.

Bovendien krijgen deelnemers de gelegenheid om op te treden tijdens diverse concerten zoals de dagelijkse 5 uurconcerten.

De masterclass is georganiseerd in de vorm van een concours waarbij een aanmoedigingsprijs worden uitgereikt: De Vocallis liedprijs. De winnaars worden uitgenodigd om een concert te verzorgen tijdens Festival Vocallis 2017

Deelnemende duo´s worden geselecteerd op basis van het uitvoeringsniveau van een ingestuurde auditieopname op CD of DVD. Deze auditieopname moet tenminste 2 liederen (Duitse taal) van componisten naar keuze bevatten (bij voorkeur verschillende karakters: snel-langzaam)
Voor zangers is de leeftijdgrens 33 jaar (bij aanvang van de cursus)

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal de Duitse en/of Engelse taal beheersen. Van ieder duo wordt verwacht voor de masterclass tenminste 10 liederen op teksten van Duitse dichters van componisten naar keuze voorbereid te hebben. De liederen dienen uit het hoofd te worden gezongen.

Kosten: € 200,00 p.p. inclusief lunches, consumpties e.d. en 1 passe partout voor het hele festival. Er wordt gezorgd voor logies ( € 10,00 p.p. per nacht)

Uiterste inschrijfdatum: 7 oktober 2016

Docenten: Prof. Konrad Richter (Duitsland) / Sara Gutvill (Hongarije)

Wanneer: 8, 9 en 10 november 2016 van 10.00-17.00 uur. 11 november Deelnemersconcert.
Waar:  Vaals, C.C. De Kopermolen Maximum aantal deelnemers: 8 duo´s zang/piano
Het is niet mogelijk individueel deel te nemen aan deze workshop

Kosten: € 200,00 p.p.
inclusief: lunches, consumpties e.d. en 1 passe partout voor het hele festival.

Uiterste inschrijfdatum: 7 oktober 2016