Home » Binnenkort, Nieuws

Festival Vocallis viert vierde editie

21 oktober 2015 Geen reacties

Van 7 tot en met 15 november vindt de vierde editie van het Festival Vocallis plaats op verschillende locaties in Zuid-Limburg. Grote vocale namen als Robert Holl, Dietrich Henschel, Henk Neven en Johannette Zomer zijn te gast.

Festival Vocallis 2015Festival Vocallis wordt ieder jaar geprogrammeerd door artistiek directeur en pianist Roger Braun. Opnieuw heeft hij grote namen uit de wereld van de opera en het lied weten te engageren.

Hoogtepunten in het programma zijn onder meer een uitvoering van de liedcyclus Die schöne Magelone van Johannes Brahms, een Nederlandse bewerking van Le nozze di Figaro van Mozart (voor slechts twee solisten) en een uitvoering van de kwartetten van Schubert voor vier mannenstemmen.

Het festival heeft naast de concertprogrammering ook veel aandacht voor educatie, bijvoorbeeld door het project ‘Zing & Beleef’, bedoeld voor amateurkoorzangers, en door de Vocallis Academy, waarmee verschillende masterclasses en workshops worden georganiseerd.

Robert Holl en Roger Braun geven bijvoorbeeld van 10 t/m 13 november masterclasses in De Kopermolen in Vaals, waarbij de deelnemers van 10 t/m 14 november concerten verzorgen in de Hervormde Kerk in Vaals. Ook Henk Neven, Claudia Couwenbergh en Jan Petryka komen voorbij om les te geven.

Hieronder een overzicht van de hoogtepunten uit de programmering:

Die schöne Magelone (Brahms)
7 november 2015
Sint Janskerk, Maastricht
Dietrich Henschel zingt Brahms liederencyclus onder begeleiding van Roger Braun, omlijst door een vertelling van Frank Groothof.

Nozze per due (Mozart)
8 november 2015
Kloosterbibliotheek, Wittem
Johannette Zomer en Frans Fiselier brengen samen met acteur Peter Lusse een verkorte, Nederlandse versie van Le nozze di Figaro.

Calefax30!
11 november 2015
Theater Heerlen
Het Calefax Rietensemble viert zijn dertigjarigbestaan met een concert waarin sopraan Nora Fischer de nodige liederen zal zingen en waarin Liza Ferschtman soleert op de viool.

Laureatengala
12 november 2015
De Kopermolen, Vaals
De winnende zang-pianoduo’s van de Vocallis Liedprijs 2014 en het winnende duo van het laatste Internationaal Vocalisten Concours geven een gala-liedconcert.

Schubertiade
15 november 2015
Theater Heerlen
De masters van de Vocallis Academy geven samen met hun pupillen een slotconcert. Te horen zijn onder anderen Robert Holl, Henk Neven en Ellen van Lier.

Naast deze concerten zijn er onder meer nog wandelconcerten en concerten voor ouderen door jongeren. Zie voor alle informatie de website van het Festival Vocallis.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.